Start bouw nieuwe woningen feestelijk gevierd

Nu de eerste koopwoningen zijn opgeleverd, is de bouw van de volgende fase gestart. De kopers van deze woningen, die inmiddels allemaal zijn verkocht, waren tijdens een feestelijke bijeenkomst aanwezig om de start van de bouw te markeren. Er werd een topgevel op een woning gehesen en de kopers konden alvast kennismaken met hun nieuwe buren. Sinds deze week zijn de woningen in de volgende fase te koop.

Met meer dan tweehonderd zogeheten nul-op-de meter-woningen, die door Sprangers Bouwbedrijf uit Breda worden gebouwd, wordt De Streek één van de meest energiezuinige buurten van Nederland. Dankzij zonnecollectoren op het dak, warmtepompen in de grond, triple beglazing en optimale isolatie voorzien deze woningen volledig in hun eigen energiebehoefte. Woningeigenaren hebben daardoor geen energieverbruikskosten. Zo doen bewoners van De Streek dus iets positiefs voor hun portemonnee én voor het milieu. De overige woningen worden EPC ‘0’ woningen. Deze woningen lopen vooruit op de ambitieuze energiestandaard van het jaar 2020 en daarmee is De Streek bovendien de meest toekomstbestendige buurt van Etten-Leur.

Voor iedereen die van groener wonen houdt

De Streek bevindt zich in het zuidelijkste deel van Etten-Leur en is omringd door bomen en water. De nieuwe woningen in De Streek hebben ruimere tuinen dan gemiddeld en bieden bewoners dankzij de groene, bosrijke omgeving elke dag een vakantiegevoel. Ondanks de ligging in het groen zijn voorzieningen zoals scholen, sportvelden en het centrum van Etten-Leur vlakbij. Alle dagelijkse voorzieningen zijn op loop- en fietsafstand te vinden. Naast de ontwikkeling van uiteenlopende koopwoningen realiseert het Bredase bouwbedrijf ook verschillende huurwoningen waarvan Woonstichting Etten-Leur de verhuur voor haar rekening neemt. Zo biedt De Streek voor iedereen die van groener wonen houdt de ruimte!